Mid-Century Campanelli Renovation

Project: 2,000 SF Single-Family residence, interior renovation
General Contractor: Scott Simendinger
Millwork Fabrication: Jaywalk Studio
Photographer: Carly Gillis

This full interior renovation highlights the mid-century roots of the 1960s Campanelli slab ranch home and creates a modern gathering place to fit the family’s lifestyle.  The living, dining, and kitchen are opened up to one another to create a large gathering area for this modest scaled home. The living room is anchored by a large piece of custom millwork shelving that serves as media console, library, and storage.  At the open kitchen, a new large window highlights the connection to the backyard, while the outward facing side of the island serves as the sideboard for the dining room with cabinets to house stemware and linens.  The custom dark shelving element serves as a transition between the public spaces of the home and the bedroom hallway beyond, and is also a playful reinterpretation of the refrigerator door with a full-height dark magnetic dry-erase board serving as a place for family artwork and reminders.  Tucked behind this wall is the pantry, which is easily accessible from the work side of the kitchen island but remains hidden upon entering the home.  On the other side of the living room is the family room.  With its large sliding barn door, this room can be both concealed from and opened up to the other living areas, and its extensive windows captures the backyard view and daylight.  The material palette throughout, a mix of custom and off-the-shelf elements, evokes mid-century modern architecture.