workplace design privacy screen

STOREFRONT OFFICE.

The design of this open office fit-out in a storefront tenant space expresses the philosophy and vision of the firm while packing a lot of functionality into the compact 650 square foot space. By clearly delineating different functional zones, this open office both supports collaboration and maximizes productivity.

TAILORING A SPACE THAT
WORKS FOR YOU.

The large shop windows bring in an abundance of daylight, and the open office layout takes advantage of this connection to the outdoors. The office is divided into three distinct zones, and each zone can be used in variety of ways to further increase the functionality of the space. Throughout, the material and product selections reinforce the vision of the brand for employees, clients, and visitors.

workplace interior design storefront office
workplace interior design storefront zones

SPACES FOR COLLABORATION + FOCUSING.

The front zone of the office includes the public facing functions with a conference area, library, and full wall bulletin board. Sliding scrim panels between it and the interior work zone provide flexible spatial separation when needed to support formal meetings.

DISTINCT + FLEXIBLE ZONES
PACK FUNCTION.

The central zone is dedicated to supporting different modes of working and collaborating. This area is anchored by a “scrum bar” that accommodates spontaneous and informal meetings, team layout space, and shared storage below. Sit-stand workstations are oriented to face the opposing walls to support individual heads-down focused work. Each workstation has dedicated individual pin-up and storage spaces. At the rear of the office are the support functions, including a storage closet, kitchenette, printing station, and restroom.

small office floor plan
workplace interior design plywood

DESIGN AS AN EXPRESSION OF
YOUR COMPANY PHILOSOPHY.

The firm owners’ wanted to use the physical office space to express the brand and vision of the company. Openness, flexibility, and warmth are imbued throughout with thoughtful product and material selections. A palette of “white on white” with wood and dark accents enhance the bright, daylit space. The maple plywood scrum bar is an anchoring focal piece, and this natural material is repeated in the wood paneling of the kitchenette and printing area. Capitalizing on the daylight and views, spaces for plants are incorporated into the design for additional biophilic elements.

PROJECT INFORMATION:

PROJECT: 650SF Workplace Fit-out
PHOTOGRAPHER: Carly Gillis Photography

Atelier et Alia
1275 Washington Street
West Newton, MA  02465
1-617-960-0788
info@atelieretalia.com

Google Map

Subscribe to our email list to receive our newsletter: